III Concurs de Microrelats Matas i Ramis. Acte d’entrega de Premis

 

 

Ja estem a la tercera edició dels premis Matas i Ramis de relats curts… bé, per ser mes concrets, en podríem dir millor microcurts, o microrelats. Aquesta és la nostra proposta per tal de gaudir d’una de les diades mes tradicionals i de major repercusió del nostre país, la diada de Sant Jordi.

La proposta es ben senzilla, es tracta de realitzar un relat no superior a les 5 línees i que contingui una paraula clau. La d’aquest any ha estat llum/luz. Els texts poden estar escrits indistintament tant en català com en castellà. En aquesta edició del concurs, s’han rebut més de 50 relats mostra de la bona acollida que aquesta iniciativa ha tingut al barri. Un barri per altra banda especialment sensible al tema literari com demostren les nombroses iniciatives que al voltant d’aquesta temàtica existeixen, des de grups de lectura a entitats i/o grups més o menys formals.

Un cop reunit el jurat i avaluades totes les propostes ja tenim el mes difícil de tot… els guanyadors. Els donarem a conèixer aquest dijous 14 d’abril a les 18 h al centre cívic. Durant l’acte d’entrega de premis es realitzarà la lectura dels microrelats seleccionats, per part dels seus autors/es on podrem comprovar l’enorme varietat de continguts i temàtiques proposades i, si veniu, segur que us sorprendrà l’enorme quantitat de coses que es poden explicar en només 5 línees.

A més, aquest acte serà força especial ja que contarem amb la presència d’en Juan Manuel Galeas i en Pedro Merighi que donaran el contrapunt musical a la cerimònia amb el seu nou treball Tretze Poetes. Cal dir que es tracta d’un treball d’una gran qualitat, ja que recentment ha rebut el premi Martí i Pol. Aquest premi reconeix les adaptacions musicals de poetes catalans, el promociona Vall Llach (celler propietat d’el cantautor Lluís Llach ) i forma part del certamen Terra i Cultura organitzat per la revista Enderrock,.

Però el projecte del concurs no acaba aquí…

Amb tots els microrelats presentats, s’ edita un petit llibre que forma part del premi i que es podrà consultar a la Biblioteca de Can Mariner. Per altra banda es realitzarà una exposició itinerant conjuntament amb la Ludoteca el Galliner i el Casal de Gent Gran d’Horta.

I és que per Sant Jordi el Casal realitza un concurs de poesia. Conjuntament amb els microrelats, es demana als nens/es de la Ludoteca que facin un dibuix d’allò que els suggereixin els textos. Tot aquest material és el que formarà part d’aquesta exposició que recorrerà el barri els propers mesos. Aquest és el calendari:

  • Inauguració 6 de maig al Casal de Gent Gran d’Horta. Fins al 22/5
  • Del 23 de maig al 2 de juny Punt 7
  • Del 6 al 16 de juny Ludoteca El Galliner
  • Del 5 al 15 de setembre CC Matas i Ramis
  • Del 19 al 30 de setembre Biblioteca Can Mariner

Us animem a venir aquest dijous per tal d’escoltar i gaudir de bona música i bons relats. Podeu assistir a l’acte, sigueu o no participants.

I encara que sigui massa aviat… Feliç Sant Jordi!!

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s