Yolanda Pérez i Venancio, 3er premi “exaequo”

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Aquest ha estat un any realment diferent, i s’ha reflexat també als premis. És la primera vegada en els 15 anys que es realitza aquest concurs que es dona un premi compartit. I va ser d’aquesta manera com a una mostra més, i no ens cansarem de dir-ho, de l’alt nivell d’aquesta edició.

Es  també de tracta de dues propostes… “diferents” Per un costat la Yolanda Pérez amb una formació sorprenent, formada per en Tom Jonson al trombó i el Tony Jackson al baix, i per l’altre en Dani Perez amb la seva formació de Venancio y los jóvenes de antaño que van interpretar ritmes i melodies com txa-txa-txa o boleros, amb un humor molt creatiu.

Us deixem aquí, en versió pdf i en català i castellà  aquest article:  Venancio Bio CAT/CAST i Yolanda Pérez CAT/CAST

VENANCIO Y LOS JÓVENES DE ANTAÑO

Venancio, amb l’impagable acompanyament de Los Jóvenes de Antaño, ens ofereix una mirada desenfadada i envers a la vida moderna. Fan cançons pròpies i en format acústic, amanides amb unes poques versions musicades de poemes de Ferrater, Casasses, l’Estellés o Raúl Rivero. Tot partint del bolero i el son cubà i amb incursions desvergonyides al jazz, la ranxera, la rumba i fins les jotes mallorquines. Venancio es van presentar al concurs amb: Dani Alvarez, Joan Gil, Bernat Torras. De formació recent, es van estrenar el març de 2009 a la III Mostra de les Arts de las Paraula d’Abrera, compartint cartell amb Roger Mas, Ajo Corcovado i Anímic, entre d’altres; des de llavors han actuat a diverses sales i Festes Majors de Catalunya i el País Valencià. El novembre de 2010 s’han proclamat guanyadors del concurs d’acústica de Barcelona

Dani Alvarez veu, Format al Conservatori Municipal de Barcelona, ha estudiat cant amb Errol Woyzki i Mariona Castelar i destaca per la seva varietat de registres i el seu sentit lúdic de la improvisació. Com cantant amb diferents formacions ha actuat al Teatre Grec, el Jamboree i el Festival Internacional de Mostar (Bòsnia). A més, ha col·laborat amb N’Ainda (flamenc), Urubú (salsa), Gui Guimaraes (samba) o Choro Itinerante (choro).

Joan Gil guitarra i coros Llicenciat de Música al Liceu de Barcelona en Guitarra Clàssica, ha estudiat harmonia moderna i guitarra flamenca al Taller de Músics. Ha tocat a Costo Rico durant 6 anys realitzant gires per tot Europa i Sudamèrica. Actualment és guitarrista de Wadalupe i és professor de música del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Bernat Torras Percussió i coros. Ha estudiat llenguatge i harmonia al Taller de Músics de Barcelona, bateria amb Alcides Trindade i percussió amb Vicenç Soler, Lluís Molas i Sergio Ramos. Actualment estudia Grau professional al Liceu de Barcelona Ha tocat 3 anys a Costo Rico realitzant nombroses gires per Europa. També toca a Wadalupe, Flowpots, Medussa i Coetus i ha realitzat col·laboracions a discos de Macedònia, Discípulos de Otilia i Estopa.

_______________________________________________________________________________________________________________________

YOLANDA PÉREZ

Yolanda Pérez neix a Barcelona el 1965 i porta mitja vida dedicant el seu temps a la música. Cursa estudis al Conservatori del Liceu de Barcelona i el Màster de Musicoteràpia a la Universitat de Barcelona. Als 20 anys ja composa els seus propis temes i sent una atracció fatal per la música de Brasil, la bossa nova i MPB. L’any 89 passa tres anys a Lisboa on comença a actuar a duo en locals de la ciutat interpretant música popular portuguesa i bossa nova. Té una passió boja pel fado i moltes nits es perd per aquelles bodegues del barri alt on el fado era el gran protagonista.

 L’any 92 torna a Barcelona, ​​comença a actuar en directe pels locals del barri de Gràcia, el Born i el Poble Sec de Barcelona on el seu repertori és bàsicament de bossa nova, unes vegades en grup i altres en solitari, guitarra i veu. Viatja a Berlín, on viu un any, actuant en diferents locals de la ciutat. De tornada a Barcelona, ​​arriba el dia en què la bossa passa a un segon pla i comença a incorporar en els seus bolos les seves composicions.

 Ja fa uns sis anys que es dedica de ple a interpretar la seva pròpia música i no deixa de crear temes en què parla dels seus silencis, dels seus crits i del que pensa del món, del no-res i del que sobra dels dos costats de la vida, la part oculta, la realitat més dolça i la més crua. L’any 2011 Yolanda Pérez participa en el 15è Concurs de Cantautors /es d’Horta Guinardó quedant guanyadora del 3r premi (ex aequo), acompanyada per Tom Johnson (trombó de vares) i Tony Jackson (baix).

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s