Cicle deTeatre Social 2015

Ja s’apropa el Cicle de Teatre Social!

Com cada hivern de des fa onze anys, al Matas i Ramis creiem en el poder transformador del teatre social. En el cicle que presentem enguany reflexionem sobre el nostre entorn polític i social amb propostes creadesa través dela participació i el debat, amb mirada crítica i reflexió punyent. De les tres sessions de cicle, la primera,”Alicia quiere saber de qué se trata”, tracta un tema que desafortunadament és de gran actualitat: la manca de llibertat d’expressió en els mitjans de comunicació. La segona, “Descabelladas”, és el fruït artístic d’un taller tearapèutic per a dones amb càncer i altres malalties cròniques. Tancarem el cicle amb “Tocar de peus a terra”, una obra en format de teatre-fòrum,on el públic participa de les decisions de la protagonista, en una obra que vol conscienciar sobre la violència de gènere entre els joves.

Programa

Alicia quiere saber de qué se trata

NLT Nosotros Laboratorio de teatro

Divendres, 20 de febrer a les 19, 30h.

La ficció del relat fantàstic de Lewis Carrol, Alícia al País de les Meravelles, serveix de metàfora per a identificar la curiositat d’Alícia amb la necessitat de llibertat d’informació als mitjans. En els temps actuals, els pares d’Alícia, Anabel Carrol i Arnau Lewis, són un matrimoni de periodistes propietaris d’una emissora de ràdio online dels afores de Barcelona. Durant la celebració de l’aniversari d’Alícia es produirà una trobada entre el real i el fantàstic, en el que està implicat la censura sobre la història d’Edward Snowden (ex-analista de l’Agèngia de Seguretat Nacional dels Estats Units, refugiat a l’ambaixada d’Equador de Rússia), la Reina Vermella i el Conill blanc.

Espectacle destinat a públic adult

Descabelladas

Alicia Martel

Dins del Cicle de Teatre Social

Divendres, 27 de febrer a les 19,30h.

 

Aquesta obra és el resultat d’un taller de desdramatització per a afectades de càncer, malalties cròniques, o amb diversitat funcional. El projecte Descabelladas és una experiència innovadora en el treball artístic-social per la seva finalitat terapèutica amb excel·lents resultats respecte a la motivació aconseguida en tot el procés. El principal aspecte innovador és el creixement personal de les dones, en assumir la responsabilitat de les seves vides, i la millora de les seves relacions familiars i socials.

 

Toca de peus a terra

Divendres, 27 de març a les 19,30h.

 

Teatre fòrum sobre les claus de la violència de gènere en les relacions dels joves. L’Andrea i el Toni es coneixen del barri de tota la vida i han començat una relació més enllà de l’amistat, però, és aquesta una relació d’amor? L’Andrea i el Toni ens mostraran la seva relació per tal de poder compartir amb nosaltres els passos que segueixen pel camí que va des de el feliç enamorament fins a la violència més visible.

Espectacle interactiu i participatiu on el públic deixa de ser un simple espectador per passar a substituir als actors i actrius i ajudar així als/les protagonistes a trobar noves formes d’actuar davant les situacions que planteja la peça. Ens convida a posar-nos en el seu lloc i així poder assajar la realitat que potser un dia ens tocarà viure.

Podeu descarregar-vos el díptic del cicle aquí

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s