PETITA HISTORIA

 

El Centre Cívic Matas i Ramis està ubicat al barri d’Horta.

El 1903, la família Matas i Ramis va encarregar a l’arquitecte Bonaventura Conill i Montobbio el projecte de l’edifici. L’elecció d’Horta com a lloc per fer-hi la casa va estar motivada per la fama del seu aire pur i sanitós.

El 1912 s’inicia la construcció de l’edifici, que esdevé un dels exemples més significatius del Modernisme i com a residència per els seus dos fills. Son dues cases amb una sola façana. L’edifici és un dels exemples més significatius del modernisme. Al morir els dos fills hereus, leguen l’edifici a l’Ajuntament de la ciutat.

El 1956, Enric Matas i Ramis llega una de les dues cases que formen l’edifici i el seu fons bibliogràfic a l’Ajuntament de Barcelona per tal que hi faci una biblioteca popular.

Finalment, l’any 1967 l’Ajuntament es fa càrrec de l’edifici i retira les col·leccions i els mobles, que diposita al Museu d’Art Modern i al Museu d’Història de la Ciutat.

A la dècada dels setanta, amb la revitalització del moviment associatiu, es produeixen nombroses manifestacions i mobilitzacions reivindicant l’obertura d’un espai públic a la casa Matas i Ramis. En Joaquim Matas i Ramis llega l’altra casa que componia l’edifici el 1975

El juny del 1986, s’inaugura una de les cases com a Centre de barri.

L’octubre del 1992, s’annexionen ambdues cases i s’inaugura com a Centre Cívic Matas i Ramis. El 2001, i degut a l’increment de les activitats i serveis del centre, obliga una nova ampliació que s’inaugura el novembre del mateix any.

DESCRIPCIÓ

 

Edifici entre mitgeres, amb pati posterior comunicat amb el carrer Martí Alsina.per un costat i al carrer Feliu i Codina en la seva bessant principal. Destaca l’emmarcament d’obertures, sempre a base d’obra vista, el potent ràfec, protegit per teula àrab envidriada de color verd sobre el qual es disposen nombroses peces de sortida d’aigües de la coberta plana, i recolzat en cartel·les esglaonades de maó vist. L’edifici es basteix sobre un sòcol de paredat irregular. Són destacables el joc d’obertures en agrupació de sis finestres a banda i banda de l’eix de l’edifici.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s